Over onze actie

De Kerstengelen voeren in 2023 al 29 jaar actie door donaties en kerstpakketten in te zamelen voor het goede doel.
Hier lees je meer over wat wij doen en hoe we dat doen.

Deze actie is ontstaan als de actie “Geef Frans met een kerstpakket de kans!” en in 2019 vierden de Kerstengelen hun 25-jarig jubileum.

Jarenlang hebben de Kerstengelen in het weekend voor Kerst in het centrum van Wijchen gestaan om kerstpakketten en donaties in te zamelen én winterse lekkernijen te verkopen. Dit alles om Wijchenaren die dat écht goed kunnen gebruiken met Kerst een extraatje te kunnen geven. Dat doel is ook in 2023 niet gewijzigd! Hieronder lees je meer over voor wie we wat doen.

Tijdens Winters Wijchen op 16 december van 17.00 tot 21.00 uur en op koopzondag 17 december van 13.00 tot 17.00 uur zullen de Kerstengelen weer in het centrum van Wijchen aanwezig zijn om kerstpakketten en donaties in ontvangst te nemen.

Nu weet je wat beter wat wij dit jaar doen, maar de vraag is natuurlijk, waarom we zoveel energie in deze actie steken. In ons mooie Wijchen zijn er nog steeds teveel mensen met een krappe beurs, waar wij graag iets voor willen betekenen.

Voor wie is onze actie?

Onze actie is voor Wijchenaren met een krappe beurs die een extraatje voor de feestdagen écht goed kunnen gebruiken. Deze mensen worden geselecteerd door uiteenlopende organisaties als de Voedselbank, sociale instellingen, scholen, buurtzorg en andere instanties. Hierbij zijn afkomst, geloof of kleur geen criteria bij de verspreiding.

Wat krijgen deze mensen?

Jarenlang hebben wij mensen blij gemaakt met een fysiek kerstpakket, maar sinds enkele jaren jaar zijn deze pakketten vervangen voor tegoedkaarten van een supermarkt, zodat mensen zelf kunnen bepalen wat ze extra willen met de kerst. Hierbij kun je denken aan “normale” levensmiddelen zoals kaas, fruit, vleeswaren en koffie of aan iets extra’s voor de Kerst.

Hoe kan ik bijdragen?

We vinden het fantastisch als je ook wil bijdragen voor plaatsgenoten met een krappe beurs. Dit kan heel eenvoudig via onderstaande button of door een bijdrage over te maken per bank naar NL49RABO0111876354  t.n.v. Stichting Vrienden van het Wijchense Kerstpakket. Natuurlijk kun je ook langskomen op de Markt op 16 of 17 december aanstaande.

Kom langs en doneer!