Skip to content

Onze actie

De Kerstengelen voeren al 27 jaar actie door donaties en kerstpakketten in te zamelen voor het goede doel. Hier lees je meer over wat wij doen en hoe we dat doen.

Onze actie is ontstaan als de actie “Geef Frans met een kerstpakket de kans!” en in 2019 vierden de Kerstengelen hun 25-jarig jubileum. 

Jarenlang hebben de Kerstengelen in het weekend voor Kerst in het centrum van Wijchen gestaan om kerstpakketten en donaties in te zamelen én winterse lekkernijen te verkopen. Dit alles om Wijchenaren die dat écht goed kunnen gebruiken met Kerst een extraatje te kunnen geven. Dat doel is ook in 2021 niet gewijzigd! De actie is dat wel een beetje, mede door de coronamaatregelen. Daarom zullen we voor het tweede jaar op rij in digitale vorm donaties inzamelen voor dit goede doel. Hieronder lees je meer over voor wie we wat doen.

Het afgeven van donaties én kerstpakketten is ook nog steeds mogelijk. Mits de coronamaatregelen het toelaten staan de Kerstengelen op 18 en 19 december van 14.00 tot 17.00 uur op de Markt om de donaties in ontvangst te nemen.

Nu weet je wat beter wat wij dit jaar doen, maar de vraag is natuurlijk, waarom we zoveel energie in deze actie steken. In ons mooie Wijchen zijn er nog steeds teveel mensen met een krappe beurs, waar wij graag iets voor willen betekenen.

Voor wie is onze actie?

  • Wijchenaren met een krappe beurs die een extraatje voor de feestdagen écht goed kunnen gebruiken.
  • De mensen worden geselecteerd door uiteenlopende organisaties als de Voedselbank, sociale instellingen, scholen, buurtzorg en andere instanties.
  • Hierbij zijn afkomst, geloof of kleur geen criteria bij de verspreiding.

Wat krijgen deze mensen?

  • Jarenlang hebben wij mensen blij gemaakt met een fysiek kerstpakket, maar sinds vorig jaar zijn deze vervangen voor tegoedkaarten van een supermarkt, zodat mensen zelf kunnen bepalen wat ze extra willen met de kerst. 
  • In 2021 willen we -net als vorig jaar- bij voldoende donaties daar rond Pasen een Wijchen= cadeaukaart aan toevoegen, die de ontvanger kan besteden bij 110 van onze Wijchense ondernemers, die het door corona ook niet makkelijk hebben. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten.
3 april 2022: Benefietdiner en veiling i.s.m. De Voedselbank
Scherm sluiten